Marire buze

Marire buze

Marire buze

Marirea buzelor este procedeul chirurgical in care, prin injectarea adiferite produse, se obtine augmentarea volumului buzelor. Procedeul imbunatateste relatia proportionalal cu nasul precum si cu celelalte structuri faciale, obtinanadu-se o gura senzuala cu buze pline, si un zambet atragator. Acesta este motivul pentru care din ce in ce mai multe femei apeleaza la aceasta metoda foarte populara.

Marirea buzelor se poate realiza prin injectarea la nivelul buzelor de filere(substante care umplu) resorbabile(temporare), sau filere neresorbabile(permanente). De asemenea marirea buzelor se poate realiza si prin procedeul numit microlipofiling care consta in recoltarea de grasime proprie si injectarea ei la nivelul buzelor. O alta varianta de marire a buzelor este cea chirurgicala prin excizie si sutura la nivelul liniei de insertie dintre rosul buzei si pielea normala. Cicatricea este foarte putin vizibila la acest nivel conferind un aspect aparte de buze senzuale, bine delimitate. Aceasta tehnica poate fi asociata cu injectarea de acid hialuronic, obtinandu-se marirea suprafetei dar si a volumului buzelor.

Diversitatea produselor folosite pentru augmentarea buzelor este atat de mare incat este practic imposibila o trecere in revista a lor. Dintre acestea cel mai popular si mai des folosit este acidul hialuronic disponibil pe piata in diverse variante si produse. Injectarea lui se efectueaza sub anestezie locala, nu necesita spitalizare si efectul dureaza 6 luni pana la 1 an. Imediat postinjectare buzele sunt umflate,edemul retragandu-se in cateva zile. Pacienta este sfatuita sa aplice comprese reci sau gheata la nivelul buzelor, sa efectueze un masaj usor si sa pastraze o igiena locala riguroasa prin clatirea dupa fiecare masa cu apa si apa de gura. Procedeul nu este dureros iar reintegrarea sociala se poate face practice imediat.

 

Articol scris de catre Dr Marinescu Silviu Adrian

Articole similare
Consultatie online