Ridicare sani

Ridicare sani

Ridicare sani

Operatia de micsorare a sanilor (mamoreductia) este procedeul chirurgical prin care se reduc dimensiunile sanilor concomitent cu repozitionarea lor intr-o pozitie ascensionata, rezultatul fiind un aspect tineresc al sanilor in armonie cu proportiile toracelui si cu dorinta pacientei. Ptoza mamara (aspectul de san lasat) poate aparea dupa sarcina sau scadere marcata in greutate. De asemenea este bine cunoscut ca un san mare are tendinta sa ptozeze (sa cada), fapt ce poate fi corectat prin mamoreductie.

Candidatele ideale pentru mamoreductie sunt pacientele sanatoase fara afectiuni care sa influenteze vindecarea, nefumatoare, care au un aspect placut si doresc o imbunatatire a aspectului corporal.

La consultul preoperator vi se va explica in ce consta intreventia care sunt precautiile necesare si veti stabili de comun accord cu medicul chirurg forma si dimensiunile sanilor dupa intreventie. De asemena veti aduce la cunostinta medicului toate afectiunile de care stiti sa fi suferit, alergiile medicamentoase, medicatia pe care o urmati precum si daca ati suferit alte interventii chirurgicale. Trebuie de asemenea sa mentionati daca sunteti fumatoare si daca luati antconceptionale. In cazul in care urmati tratament cu antiinflamatoare steroidiene acesta trebuie interupt cu o saptamana inaintea interventiei.

Operatia se desfasoara sub anestezie generala si consta in indepartarea excesului tegumentar, adipos si glandular. Mamelonul si areola sunt repozitionate iar dimensiunile areolei sunt reduse daca este necesar. Interventia se efectueaza pe incizii prestabilite prin desenul preoperator iar cicatricile rezultate sunt pozitionate astfel incat sunt mascate sub costumul de baie, ele capatand in timp un aspect din ce in ce mai sidefat pana la un aspect foarte discret la un an si jumatate de la interventie. Interventia se incheie cu realizarea suturilor intradermice si montarea uneori a unor tuburi de dren pentru evacuarea unor eventuale hematoame. Imediat postoperator se aplica o bustiera speciala ce va fi purtata permanent pana la 6 saptamani postoperator.

Ca orice interventie chirurgicala, mamoreductia prezinta riscurile sale-hematoame, infectii, vindecarea defectuoasa a inciziilor si modificarea sensibilitatii mamelonului si sanului, care este de obicei temporara. Toate acestea au o incidenta mica, redusa la minim de masurile ce se iau intra si postoperator-sterilitate, antibioterapie, tuburi de dren, purtarea bustierei.

Imediat postoperator veti resimti un grad variabil de durere si discomfort ce vor fi tinute sub control cu medicatie antalgica antiinflamatorie si antibiotereapie, medicatie ce va fi urmata timp de 5 zile postoperator. Veti ramane in clinica pana a doua zi postoperator cand veti putea merge acasa. Este bine sa avitati timp de minim 2 saptamani efortul fizic si in special miscarile ample si fortarea bratelor-condusul, inotul. Firele de sutura se suprima la 14 zile postoperator. Reintegrarea sociala si profesionala se poate face la 1-2 saptamani postoperator aata timp cat pacienta nu face efort fizic.

 

Articol scris de catre Dr Marinescu Silviu Adrian

Articole similare
Consultatie online