Marirea de sani

Marirea de sani

Marirea de sani

Cateva date generale importante despre IMPLANT pe care ar trebui sa le cunoasca orice doritoare

Marirea de sani este una dintre interventiile cele mai solicitate de chirurgie estetica a sanului. Beneficiile imediate si spectaculoase pe care le ofera o fac atat de atractiva, incat micile probleme care ar putea aparea in timp devin nesemnificative si usor de asumat de majoritatea doritoarelor. De altfel, implantele de ultima generatie sunt atat de performante din punctul de vedere al calitatii materialelor folosite, incat problemele raman mai degraba teoretice. Totusi ele nu au trecut inca proba timpului, astfel incat nu se poate oferi o garantie pe viata in privinta unor dispozitive medicale (cum sunt ele) introduse intr-un corp uman cu reactivitate individuala.

Implantele cele mai folosite la ora actuala in toata lumea sunt cele cu gel siliconic coeziv. Acestea au avantajul ca au o consistenta foarte asemantoare cu a tesuturilor normale ale sanului, astfel incat la palpare cu greu li se descopera prezenta. Foarte important este si invelisul cu care este acoperit gelul, deoarece el este acela cu care organismul femeii cu implant vine in contact, determinand formarea in jurul implantului a unei capsule fibroase, normale. Aceasta capsula este cu atat mai subtire si se formeaza cu atat mai greu cu cat calitatea implantului este mai buna. O capsula subtire inseamna un san suplu si fara modificari de consistenta o lunga perioada. De asemenea aceasta capsula fixeaza relativ bine proteza, nepermitandu-i sa coboare in timp. In acest fel se poate asigura un rezultat constant de bun in timp, foarte multumitor pentru orice pacienta care insa trebuie sa aiba grija sa-si pastreze si greutatea. Caci orice variatie semnificativa de greutate isi pune amprenta si pe sani, acestia lasandu-se daca pacienta slabeste semnificativ (peste 5 kg).

Exista la ora actuala multe firme producatoare de implante, dar sunt cateva care si-au impus suprematia pe piata, cum ar fi Allergan, Mentor si mai nou intratele la noi in tara implantele Silimed.

Acestea pun la dispozitia chirurgului o gama larga de dimensiuni si forme de implante, oferindu-i acestuia posibilitatea sa poata alege implantul cel mai potrivit pentru fiecare pacienta in parte, fireste si in functie de dorinta acesteia.

Este bine de stiut de asemenea ca un san mic, dar format, va arata mult mai bine protezat decat unul aproape inexistent. Acesta din urma, pentru a arata bine, va avea cel mai bine nevoie de implante anatomice de dimensiuni mici spre medii.

Un san mai plin si cu un grad moderat de ptoza poate deveni mai ferm prin protezare, aparand in acelasi timp si un efect de ridicare. Depinde insa de forma si dimensiunea initiala a sanului daca este suficienta protezarea sau aceasta trebuie asociata cu un procedeu de ridicare, cu cicatrici suplimentare insa. Decizia trebuie luata de pacienta, dupa ce chirurgul ii prezinta variantele posibile, fiecare cu avantaje si dezavantaje.

Consultatia este aceea in cadrul careia se stabileste, dupa o discutie amanuntita pacienta - chirurg estetician, indicatia de protezare, forma si dimensiunea implantului, modalitatea de plasament a acestuia (submuscular sau subglandular) si calea de abord (periareolar, inframamar, etc).  Totodata este cea care poate stabili relatia de incredere a pacientei fata de medicul in grija caruia se lasa.      

Articole similare
Consultatie online