Ridicarea sanilor

Ridicarea sanilor

Ridicarea sanilor

Ridicarea sanilor, in termeni medicali liftingul mamar, este interventia chirurgicala prin care se corecteaza aspectul cazut al sanului prin ridicarea lui si indepartarea pielii in exces. Caderea sanului sau ptoza mamara in termeni medicali poate aparea dupa nestere si alaptare, dupa scadere importanta in greutate precum si cu varsta mai ales la persoanele cu sani mari. Aceasta circumstanta este destul de frecvent intalnita, mai ales la femei tinere, motiv pentru care operatia de ridicare de sani este printre cele mai solicitate interventii de chirurgie estetica.

Primul pas este intalnirea cu chirurgul esthetician care, in timpul consultatiei, va face o evaluare a starii generale de sanatate si a situatiei locale-marimea sanilor, cantitatea si calitatea tegumentului ce inveleste sanul precum si dorinta pacientei. In functie de aceste premise interventia poate fi doar de ridicare mamara sau se poate adauga micsorarea sau augmentarea mamara cu implante siliconice. In cazul unor sani prea mari, concomitent cu ridicarea mamara se face reductia sanilor si repozitionarea lor mai sus cu reducerea testului mamar si a areolelor. In caz contrar, cand sanii sunt foarte mici dar foarte cazuti, cu mult tegument in exces, odata cu ridicarea sanilor si indepartarea tegumentului in plus se poate face si augmentarea mamara cu impante siliconice.

Interventia se face cu anestezie locala si dupa terminarea ei vei ramane pana adoua zi in clinica unde se va monitoriza starea generala si vei primi tratament antibiotic si calmante, tratament ce il vei urma si acasa dupa externare timp de 5 zile. Vei purta timp de 6 saptamani in permanenta o bustiera ce se achizitioneaza de la clinica. Firele de sutura se scot la 14 zile de la interventie, timp in care nu este permis contactul local cu apa. De asemenea este bine sa eviti efortul fizic minim 3 saptamani. Odata firele scoase poti face baie si dupa indepartaea crustelor, este bine sa folosesti o crema pentru cicatrizare.

Rezultatele acestei proceduri sunt mai mult decat satisfacatoare si de lunga durata daca greutatea ramane relativ constanta, variatii mari ale greutatii-ingrasari si slabiri semnificative afectand si tegumentul mamar si deci rezultatul final.

Articole similare
Consultatie online