Micsorarea sanilor

Micsorarea sanilor

Micsorarea sanilor

In timp ce multe femei isi doresc sani mai mari, sunt de asemenea frecvente cazurile in care se doreste micsorarea lor mai ales cand prin dimensiunile lor, sanii provoaca dureri de spate, deformari ale coloanei vertebrale sau dificultati in respiratie. De aceea procedeul chirurgical de micsorare a sanilor este destul de popular, fiind folosit inca din anii 50'.

Operatia este de departe mult mai eficienta decat orice cura de slabire sau tratament medicamentos care pot duce la scaderea volumului sanilor ramanand pielea in exces ce confera aspectul de san lasat. Procedeul de micsorare a sanilor implica si ridicarea lor, rezultatul fiind sani mai mici si mai sus pozitionati ceea ce le confera un aspect mai tineresc.

Daca luati aspirina sau cortizonice, acestea trebuie intrerupte cu 10 zile inaintea operatiei. De asemenea trebuie evitata perioada ciclului precum si primele 3 zile pre si postmenstrual.

Operatia se desfasoara sub anestezie generala si consta in indepartarea excesului glandular, adipos si tegumentar. Postoperator pacienta va purta o bustiera speciala timp de 6 saptamani, bustiera ce se poate achizitiona din cadrul clinicii. De asemenea se va evita contactul cu apa a zonelor operate timp de 14 zile, efortul fizic si traumatismele locale.

Firele de sutura se suprima la 14 zile, dupa care, pentru o cicatrizare mai buna si mai rapida este bine sa aplicati pe cicatrici o crema speciala pe care medical dumneavoastra v-o va recomanda.

Disconfortul initial este controlat cu ajutorul medicatiei iar cicatricile devin practice invizibile intr-un an, un an si jumatate.

Sanii astfel obtinut sunt totusi sensibili la variatiile de greutate. De aceea, pentru un rezultat bun si de durata, este bine sa aveti un regim echilibrat si sa evitati variatiile de greutate.

 

Articol scris de catre Dr Marinescu Silviu Adrian

Articole similare
Consultatie online