Otoplastie

Otoplastie

Otoplastie

Otoplastia (corectia urechilor decolate) este procedeul chirurgical prin care urechile mari, proeminente sunt apropiate de cap cu restaurarea pliului central al urechii. Urechile decolate sunt cel mai frecvent congenitale, mult mai rar putand aparea posttraumatic; sunt frecvent bilaterale, putand exista si cazuri in care este afectata o singura ureche.

Interventia se efectueaza cu anestezie locala si consta in excizia unei elipse tegumentare din spatele urechii, urmata de sutura cu fire neresorbabile a cartilajului auricular dorsal la periostul mastoidian (osul din spatele urechii) pentru un rezultat definitiv. Interventia se incheie cu sutura tegumentului. Operatia nu necesita internare, deci puteti parasi clinica imediat dupa terminarea interventiei.

Firele de sutura se vor suprima la 7-10 zile de la interventie dar este bine sa purtati timp de 3 saptamani o bentita usor compresiva care sa mentina urechile apropiate de cap. Procedura se realizeaza cu o usoara hipercorectie deoarece cartilajul are o memorie a sa prin care tinde sa revina la pozitia initiala, iar cicatricile sunt practic invizibile datorita pozitionarii in spatele urechilor. Postoperator veti urma un tratament cu antibiotic si antiinflamator pentru 5 zile. Reintegrarea sociala si profesionala se poate face in 2-3 zile de la operatie, interventia nenecesitand internare si nici repaus la pat.

 

Articol scris de catre Dr Marinescu Silviu Adrian

Articole similare
Consultatie online