Rinoplastia (Operatia de corectie a nasului)

Rinoplastia (Operatia de corectie a nasului)

Rinoplastia (Operatia de corectie a nasului)

Prin pozitia centrala la nivelul fetei, forma si dimensiunile sale, nasul reprezinta un factor major in echilibrul estetic al fetei. Forma sau dimensiunile disproportionate ale nasului pot avea efecte majore asupra aspectului fetei iar corectarea deficitelor estetice de la acest nivel pot reda armonia fetei si increderea in sine. Cel mai frecvent deficitele esteice de la nivelul nasului sunt ereditare dar si cele aparute posttraumatic sunt foarte frecvente.

Rinoplastia (operatia de corectie a nasului) este procedeul de corectare a nasului si implica, dupa caz, modificarea structurilor osoase, cartilaginoase precum si a partilor moi nazale. Prin aceasta procedura se pot modifica marimea nasului in contextul achilibrului facial, latimea nasului, profilul nasului (piramidei nazale), varful nasului, dimensiunea narinelor, asimetria nazala.

Toate aceste aspecte vor fi evaluate in consultatia cu chirurgul plastician, care va va explica procedura si va va sfatui asupra formei viitoare a nasului in conformitate cu echilibrul estetic al fetei dvs. De asemenea in cursul consultatiei chirurgul va va instiinta asupra analizelor si testelor preoperatori, daca operatia se desfasoara sub anesteze generala. In acest context vi se vor solicta analzele uzuale de sange, o radiografie pulmonara si o electrocardiograma. De asemenea trebuie sa instiintati chirurgul asupra eventualelor boli de care suferiti si, bineinteles asupra eventualei medicate pe care o urmati.

Interventia se desfasoara sub anestrezie generala sau locala, in functie de amploarea sa, iar la sfarstul interventiei vi se va aplica pe nas o atela nazala si mese in ambele nari. Mesele vor fi indepartate la 2 zile postoperator in timp ce atela va fi mentinuta timp de o saptamana. Dupa aceasta perioada persista un grad de edem (umflatura) a nasului care va diminua in timp, pana la 3 luni postoperator. Edemul si echimozele perinazale se vor estompa si vor disparea in cca 7 zile, perioada dupa care va puteti relua activitatile zilnice sociale si profesionale.

Articole similare
Consultatie online