Rinoplastia - pasii de urmat

Rinoplastia - pasii de urmat

Rinoplastia - pasii de urmat

Daca doresti sa iti faci o operatie de rinoplastie iata la ce sa te astepti si care sunt pasii de urmat:

Consultatia - este primul pas, in care chirurgul plastician evalueaza forma nasului forma si proportiile fetei precum si posibilele disfunctionalitati - dificultati de respiratie sau vorbire. Pe baza acestora si a dorintelor si expectantelor tale se va stabili forma viitorului tau nas precum si tehnica chirurgicala. De asemena se va face o evaluare a starii tale de sanatate precum si a istoricului tau medical-boli, operatii alergii.

Operatia - se realizeaza sub anestezie generala, iar la trezire vei avea mese in nas si o atela nazala. Mesele se vor suprima la 2 zile dupa operatie timp in care va trebui sa respiri pe gura.Postoperator vai ramane in clinica pana a doua zi si vei primi tratament antibiotic si antiinflamator precum si calmante.

Perioada postoperatorie - recuperarea - Dureaza 2-3 saptamani, cea mai dificila fiind prima saptamana cand fata este umflata in etajul superior-nas, ochi, si este posibil sa para vanatai in jurul ochilor. Nu trebuie sa te sperii toate acestea vor disparea in maxim 2 saptamani. Dupa o saptamana sa suprima atela si vei ramane cu niste benzi subtiri special de leucoplast pe partea dorsal a nasului ce ajuta la reaplicarea pielii decollate in timpul interventiei. Aceste benzi e bines a le pastrezi minim inca o saptamana.

Foarte important in aceasta perioada: nu faci efort fizic, nu te expui la temperature extreme sau praf, nu consume alimente dure, fierbinti sau acidulate. Minim 6 saptamani te feresti de traumatisme nazale.

Nu te speria daca:

  • Nasul ramane mai umflat - este normal, acest edem postoperator poate persista si va disparea complet la maxim 2 luni. Pana atunci nasul poate parea un pic umflat.
  • Nu poti respira imediat usor pe nas- este normal si este datorita crustelor ce se acumuleaza in nas. Utilizarea de picaturi nazale si vitamina A te va ajuta sa scapi de problema.
  • Nu iti simti varful nasului - este normal si se datoreaza decolarii pielii in timpul interventiei. Problema va disparea de la sine in maxim 2 luni.
Articole similare
Consultatie online